Το «Big Game» των High Stakes Poker

Το μεγάλο παιχνίδι πόκερ του PokerStars

Το «Big Game» δεν είναι άλλο από ένα παιχνίδι high stakes poker που, μετά από μια πληθώρα χωρών, ήρθε και στην Ελλάδα από το PokerStars.net. Το σόου προβάλλεται καθημερινά στην ελληνική τηλεόραση. Η ιστορία του είναι πολύ απλή: ένας ερασιτέχνης παίκτης πόκερ (ο «Loose Cannon») έρχεται αντιμέτωπος με ένα τραπέζι γεμάτο από παγκοσμίου φήμης επαγγελματίες παίκτες πόκερ, προσπαθώντας αρχικά να μείνει στο τραπέζι αλλά και να κερδίσει χρήματα.

Το PokerStars.net Big Game είναι επομένως, το απόλυτο παιχνίδι high stakes poker με τηλεοπτική κάλυψη δείχνοντας ερασιτέχνες «Loose Cannon» παίκτες να παίζουν εναντίον μεγάλων θρύλων του πόκερ έχοντας μπροστά τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Το PokerStars δίνει σε κάθε Loose Cannon το buy in για το παιχνίδι που έχει ύψος $100.000, ενώ οι επαγγελματίες έχουν μπροστά τους από $100.000 μέχρι και $500.000. Οι παίκτες μπορούν να κρατήσουν τα κέρδη τους. Πρόκειται για μια πραγματική δοκιμασία των ικανοτήτων του κάθε ερασιτέχνη παίκτη που έχει το θάρρος να συμμετάσχει γνωρίζοντας το επίπεδο δυσκολίας που θα του παρουσιαστεί έχοντας τέτοιους αντιπάλους, ενώ είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο τηλεοπτικό high stakes poker εδώ και χρόνια.

Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει τους καλύτερους παίκτες πόκερ σε ένα τραπέζι 6 ατόμων παίζοντας ένα cash game των high-stakes μπροστά στις κάμερες. Στους επαγγελματίες συμπεριλαμβάνονται παίκτες της Team PokerStars όπως ο Daniel Negreanu, ο Jason Mercier, ο Bertrand «ElkY» Grospellier και ο Barry Greenstein, θρύλοι του πόκερ όπως ο Tony G και ο Phil Hellmuth και το Loose Cannon ο οποίος έχει προκριθεί μέσα από προκριματικά τουρνουά που διοργανώνονται online από το site του PokerStars για το σκοπό αυτό.

Κάθε παιχνίδι έχει διάρκεια 200 χεριών. Τα blinds έχουν ύψος $200/$400 ενώ υπάρχει και ένα ante ύψους $100. Η δράση μοντάρεται και προβάλλεται σε πέντε τηλεοπτικά επεισόδια διάρκειας μίας τηλεοπτικής ώρας. Σε περίπτωση που ο Loose Cannon χάσει όλα του τα χρήματα μέσα σε δύο ώρες παιχνιδιού, τότε οι παίκτες συνεχίζουν χωρίς αυτόν, σαν οποιοδήποτε άλλο high stakes poker παιχνίδι με πέντε πλέον παίκτες ή με την προσθήκη ενός άλλου επαγγελματία παίκτη.

Μετά το πέρας του παιχνιδιού, αν ο Loose Cannon έχει κερδίσει, του δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψει για ένα ακόμη παιχνίδι όπου συμμετέχει με τα $100.000 που του έδωσε αρχικά το PokerStars και με όλα τα χρήματα που έχει κερδίσει. Εκεί διαδραματίζεται ένα παιχνίδι «όλα ή τίποτα» καθώς ο παίκτης μπορεί να διπλασιάσει τα χρήματά του ή να τα χάσει όλα.

Το παιχνίδι διοργανώνεται στο Λας Βέγκας και η επιτυχία του έχει γίνει παγκόσμια αφού, εκτός από την Ελλάδα, έχει προβληθεί και σε άλλες χώρες όπως η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Σλοβενία, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ουκρανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Λατινική Αμερική και οι ΗΠΑ.

Το «Big Game» των High Stakes Poker