Αθλητικό Στοίχημα

Το αθλητικό στοίχημα στην Ελλάδα και στον κόσμο

Το αθλητικό στοίχημα ενώ είχε μεγάλη παράδοση στις αγγλοσαξονικές χώρες, στην Ελλάδα ήταν αρκετά περιορισμένο και κάποιος παίκτης όσο αφορά αθλητικά γεγονότα μπορούσε να παίξει μόνο ΠΡΟΠΟ για αγώνες ποδοσφαίρου. Βέβαια υπήρχαν και οι ιπποδρομίες στο φαληρικό δέλτα. Όλα αυτά άλλαξαν όταν ο ΟΠΑΠ διοργάνωσε το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ που ήταν ένα κατεξοχήν παιχνίδι που αφορούσε το αθλητικό στοίχημα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Το αθλητικό στοίχημα συγκινεί εκατομμύρια παίκτες Έλληνες και ξένους. Στην Αγγλία τα γραφεία στοιχημάτων εδώ και αρκετές δεκαετίες διοργανώνουν αθλητικό στοίχημα όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για όλες τις αθλητικές διοργανώσεις οπουδήποτε στον πλανήτη. Έτσι αθλητικά στοιχήματα, για το τένις ή για ακόμη για πιο ιδιαίτερα αθλήματα όπως τα βελάκια ή το χόκεϋ επί πάγου δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα βρει κανείς.

Αυτό βέβαια που έφερε πραγματική επανάσταση στο αθλητικό στοίχημα και το έκανε εξαιρετικά δημοφιλές και κτήμα όλου του κόσμου, είναι το αθλητικό στοίχημα μέσω του ίντερνετ. Οι εταιρείες που διοργανώνουν αθλητικό στοίχημα μέσω ίντερνετ προτείνουν χιλιάδες στοιχήματα για αθλητικά γεγονότα κάθε μέρα και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος παίκτης να μην βρει κάποιο στοίχημα για ένα αθλητικό γεγονός που τον ενδιαφέρει.

Είναι λογικό που το αθλητικό στοίχημα έχει τόσο μεγάλη δημοτικότητα καθώς αυτή είναι αντίστοιχη της δημοτικότητας που απολαμβάνουν και τα αθλήματα, όπως και οι αθλητικές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα που αφορά το αθλητικό στοίχημα. Ο αθλητισμός γενικά και το ποδόσφαιρο ειδικότερα είναι από τις αγαπημένες ενασχολήσεις  των ανθρώπων και γι’αυτό τον λόγο έχει δημιουργηθεί μια τεράστια αγορά γύρω από τον αθλητισμό. Ειδικά έντυπα, ειδικές διαφημιστικές εκστρατείες που απευθύνονται μόνο στους φιλάθλους και πάνω από όλα το αθλητικό στοίχημα δείχνει την αγοραστική δύναμη που έχει το φίλαθλο κοινό, όχι μόνο στο να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα αλλά και οτιδήποτε έχει σχέση ή βρίσκεται γύρω από αυτή.

Το αθλητικό στοίχημα έχει μπει σε νέα εποχή και σύντομα με την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και όσο αφορά το αθλητικό στοίχημα στο ίντερνετ θα φέρει ανακατατάξεις αλλά και νέα προϊόντα στην αγορά.

Αθλητικό Στοίχημα